Başkan Nihat Çiftçi Yapılan Çalışmaları Basın Toplantısında Değerlendirdi!

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve başladıkları günden bu yana yapılan çalışmaları ve yapılacak faaliyetleri değerlendirdi

featured

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve başladıkları günden bu yana yapılan çalışmaları ve yapılacak faaliyetleri değerlendirdi

Yaşam Park içerisindeki sosyal tesiste gerçekleşen değerlendirme toplantısına Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, İlçe Başkanı Kasım Korkmaz, belediye meclis üyeleri ile ulusal ve yerel basın temsilcileri katılım gösterdi. Toplantıda Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi görevde oldukları 4 aylık süreçte yapılan faaliyetleri başlıklar halinde anlatırken daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘KENDİ İMKAN VE OLANAKLARIMIZLA İLÇEMİZE HİZMET EDİYORUZ’

Başkan Nihat Çiftçi, Karaköprü’de 277 binin üzerinde nüfusa hizmet verdiklerini belirterek, seçimden sonra göreve geldiklerinde öncelikle kendi bünyelerindeki bina, araç, personel ve imkanları tespit ettiklerini ifade etti.

Başkan Çiftçi, “Hızlı bir tasarruf tedbirine gidip kiralık olan yerlerden çıkarak tüm birimlerimizle tamamen kendi binalarımıza taşındık. Kiralık araçların da kurum üzerinde yük olduğunu bilerek daha çok mülkiyetimizdeki araçları ve personelimizi sahaya sürdük. Kendi imkanlarımızı kullanarak hem tasarruf sağlıyoruz hem ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz.”

‘İLÇEDE SAĞLAM BİR ALTYAPI İÇİN KAZI ÇALIŞMALARI YAPILIYOR’

“Şu anda Karaköprü’de kazı çalışmaları yoğun bir şekilde yapılıyor. Fen işleri birimlerimiz kazılan bu alanlarda altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde üstünü kapatıp üstyapı düzenlemesini gerçekleştiriyor. Bir şehri üstyapı noktasında iyi bir seviyeye getirmek için altyapı hizmetlerini bitirmeniz gerekiyor.

Park ve bahçeler Müdürlüğümüz ilçemizdeki tüm parklarda kırık, dökük, eksik ve eski malzemelerin onarımını yenilemesini gerçekleştiriyor. Bu faaliyetleri tamamen personelimiz tarafından atölyelerimizde gerçekleştiriliyor ve böylece bir yenileme hareketi başlattık.

‘ŞU ANA KADAR 60 MİLYON BORCUMUZU AZALTTIK VE AYLIK EKSİ 15 MİLYONDAN ARTI 15 MİLYONA GEÇTİK’

Belediyelerin kesinlikle denk bütçe ile yönetilmesi gerektiğine değinen Başkan Nihat Çiftçi, “Bizim yaklaşımımız belediyelerde denk bütçe oluşturmaktır. Biz Karaköprü Belediyesine geldiğimizde aylık eksi 15 milyon lira olan bütçemizi aylık artı 15 milyon liraya yükselttik. Biz yıllık gider-gelir dengemizi de denk hale getireceğiz.

Biz geldiğimiz günden itibaren 60 milyon lira borç ödeyip borcumuzu azalttık ve borcu döndürebilecek mekanizmayı işler hale getirdik. Hem tasarruflarla hem de yeni kaynak imkanlarıyla bu durumu yönetiyoruz. Yapımı devam eden ve yapılacak olan projelerimiz için de hibe projeleri bulduk, kaynak bulduk ve çalışmalara başlayabildik. Şimdi de bu kaynaklarımızı değerlendirip ilçemize hizmet ve projeleri sunmaya çalışacağız” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ise Yeniden Refah belediyeleri olarak Şanlıurfa ve Karaköprü’deki vatandaşların hayatını daha güzel idame edebilmeleri için onlara en iyi yaşam alanlarını sunmaya çalışacaklarını kaydetti.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, değerlendirme toplantısının ardından basın mensupları ve davetliler ile birlikte yaşam parkı, bilim merkezi ve müzeleri ziyaret ederek buralarda gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsetti.

Başkan Nihat Çiftçi Yapılan Çalışmaları Basın Toplantısında Değerlendirdi!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!