İzmir’deki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı!

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınları ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

featured

İzmir’in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınları ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İzmir’de Zafer Mahallesi’nde ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale gece boyunca devam etti.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ile itfaiye ekipleri rüzgarın etkisiyle yayılan yangının hızını kesmeyi başardı.

Yangın komuta merkezinden insansız hava aracıyla (İHA) da takip edilen yangına gece görüşlü 4 helikopterle de destek verildi.

Ekiplerin müdahalesiyle alevlerin yerleşim yerlerine tehdidi önlendi. Havadan ve karadan müdahaleyle yangın kontrol altına alındı.

Bergama ve Foça yangınları da kontrol altına alındı
İzmir Valisi Süleyman Elban da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangında çalışan ekip sayısı hakkında detayları paylaştı.

Elban açıklamasında 7 uçak, 23 helikopter, 2 treyler çekici, 98 arazöz, 19 su tankeri, 1 paletli traktör, 21 tonajlı tanker, 8 dozer, 13 TOMA, 69 yunus timi, 26 trafik ekibi, 98 sivil ekip, sağlık ve itfaiye ekipleri ile 2172 personelin yangın çalışmalarına katıldığı bilgisini verdi.

İzmir’deki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!