Şanlıurfa’da Beyaz Altın Pamuk Ekimine Başlandı!

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da çiftçiler, "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuğun ekimine başladı.

featured

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa’da çiftçiler, “beyaz altın” olarak nitelendirilen pamuğun ekimine başladı.

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa’nın Harran ve Suruç ovalarında çiftçiler “beyaz altın” olarak nitelendirilen pamukta ekime başladı.

Türkiye’nin pamuk ihtiyacının yarısına yakınının karşılandığı Şanlıurfa’da, stratejik bitki olması nedeniyle bu ürünün ekim alanı her geçen yıl artıyor. Bölgede yetiştirilen pamuk lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlanıyor.
Kentte ilkbaharın gelmesiyle tarlalarını yeni sezona hazırlayan çiftçiler, havaların ısınmasıyla birlikte toprakla tohumu buluşturmaya başladı.

Ekimden önce birçok aşamadan geçirilen tarlalar ilk önce zararlı otlardan arındırılıyor ardından ekilmeyen araziyi suluyorlar burada sulamanın ardından bir hafta nadasa bırakılıyor. Çıkan yabancı otları tekrardan tarladan temizleyerek ardından pamuk ekimi işlemi başlanıyor.

Şanlıurfa’da Beyaz Altın Pamuk Ekimine Başlandı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!