Uzmanı Uyardı: Tokat’ta 6 ve Üzeri Deprem Olabilir!

Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Kuzey Anadolu fayının 6 ve 6.5 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini söyledi.

featured

Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Kuzey Anadolu fayının 6 ve 6.5 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini söyledi.

Deprem Uzmanı ve Maden Teknolojisi ve Yer Bilimi Uzmanı Serkan İçelli, dün Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yaşanan 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından değerlendirmelerde bulundu.

23 kilometrelik bir fayda yaklaşık 4 bin yıldır faaliyete geçmemiş bir fayın üzerinde ufak bir atım olduğunu ve bu tür depremlerin sürekli devam edeceğini kaydeden İçelli, “Korkulacak bir durum yok. Bu atımlar normaldir çünkü orası çok kaotik bir bölge.

Alp Himalaya deprem kuşağında olan ülkemiz Kuzey Anadolu fayı, Doğu Anadolu fayı ve Ege Graben sisteminde bu depremler sürekli devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Tokat ve çevresinde biraz daha dikkatli olunmasını gerektiğini vurgulayan İçelli, “Bölgede aktif tektonik hatların durumlarına baktığımız da genelde bir birleriyle aynı özellikleri taşımış olsa da bazıları farklı özellikler taşıyabiliyor. Çevrede biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Kuzey Anadolu fay zonunun 6, 6.5 büyüklüğündeki depremleri üretebileceğine dikkat çeken uzman, “Kuzey Anadolu fay zonu şuan da 6, 6.5 büyüklüğündeki depremleri üretebilir. Bu deprem diğer fayları tetikler mi? Tarzında sorular soruluyor.

O bölgede 5’li depremin olmaması mümkün değil. Her 4 yılda bir 5’lik depremimiz var. Bunun asıl sebebi 6 Şubat’taki iki büyük deprem. Bu depremler muhtemeldir. 7’lik deprem üretmeseler de 6’lık depremlere hazırlıklı olmamız gerekiyor.” ifafelerini kullandı.

Uzmanı Uyardı: Tokat’ta 6 ve Üzeri Deprem Olabilir!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!