Şanlıurfa’nın Depremlerde Hasar Gören Simge Minareleri Onarıldı!

Şanlıurfa'nın simge yapılarının başında gelen ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hasar gören Dergah ve Rızvaniye camilerinin minareleri restore edildi.

featured
Şanlıurfa'nın simge yapılarının başında gelen ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hasar gören Dergah ve Rızvaniye camilerinin minareleri restore edildi. Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın yanında bulunan ve kentin en büyük simge camilerinden biri olan Dergah Camisi'nin iki minaresinde yürütülen restorasyon çalışması da tamamlandı. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Şanlıurfa’nın simge yapılarının başında gelen ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde hasar gören Dergah ve Rızvaniye camilerinin minareleri restore edildi.

Depremde Dergah Camisi’nin iki minaresinin ucu yaklaşık 1 metre yıkıldı, Rızvaniye Camisi’nin minaresinin ucundaki yaklaşık 2 metrelik bölüm de hasar gördü.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ekipleri koordinasyonunda Dergah ve Rızvaniye camilerinin minarelerinde onarım çalışması yapıldı.

Yaklaşık 6 ay süren çalışmalar kapsamında, tarihi Balıklıgöl’ün kıyısında bulunan Rızvaniye Camisi’nin minaresi onarıldı.

Hazreti İbrahim’in doğduğu rivayet edilen makamın yanında bulunan ve kentin en büyük simge camilerinden biri olan Dergah Camisi’nin iki minaresinde yürütülen restorasyon çalışması da tamamlandı.

“PROJE BAZLI RESTORE EDİLDİ”

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı, depremin ardından kentteki tarihi yapıların ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın Depremlerde Hasar Gören Simge Minareleri Onarıldı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!