Şanlıurfa’da Boğulma Vakalarına Karşı “Yüzme Eğitimi” Seferberliği!

Hava sıcaklığının zaman zaman 45 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da, boğulmaların önüne geçilmesi için kamu kurumları bünyesindeki havuzlar ücretsiz hizmet veriyor.

featured
Hava sıcaklığının yer yer 40 dereceyi aştığı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz Bölgesindeki bazı illerde boğulma vakalarına karşı çocukların güvenli bir ortamda serinlemesi için adeta "yüzme eğitimi" seferberliği başlatıldı. DSİ ekipleri tarafından Botan Çayı kenarına uyarı levhaları yerleştirilirken jandarma ekipleri de vatandaşları, riskli sulara girmemeleri konusunda bilgilendiriyor. Kentte 4 havuzda günde 3 bin 500 çocuk yüzme eğitimi alıyor. ( Fecri Barlık - Anadolu Ajansı )

Hava sıcaklığının zaman zaman 45 dereceye ulaştığı Şanlıurfa’da, boğulmaların önüne geçilmesi için kamu kurumları bünyesindeki havuzlar ücretsiz hizmet veriyor.

Bunaltıcı sıcaklarda sulama kanalı, nehir ve göletler gibi riskli alanlarda alınan tedbirlere rağmen her yıl çok sayıda boğulma vakası yaşanıyor.

Mevcut havuzların yanı sıra kent merkezleri ve ilçelerde kurulan portatif havuzlarda antrenörler ve eğitmenlerden ücretsiz yüzme eğitimi alan binlerce çocuk ve genç, güvenle kulaç atıyor, tatilini mutlu geçiriyor.

Çocuk ve gençlerin sıcak geçen yaz günlerinde Fırat Nehri, Atatürk Barajı göletti ve tarımsal sulama için kullanılan sulama kanallarına girmemesi için çeşitli uyarılar yapılıyor.

Kentte Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki açık, kapalı ve seyyar 51 havuz da ücretsiz hizmet veriyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte hava sıcaklığının yaz döneminde yüksek seyrettiğini, yaz başından itibaren belediye bünyesindeki 16 havuzun aktif olarak hizmet verdiğini belirtti.

Sezon başında çocuk ve gençlere tehlikeli yerlerde serinlememeleri için uyarılarda bulunduklarını anlatan Beyazgül, “16 havuzumuzu gençlerimizin, çocuklarımızın ihtiyacı için hazır ettik. Burada cankurtaranlarımız, güvenlik elemanlarımız var. Havuzlardan günde 40 bin çocuğumuz, gencimiz yararlanıyor.” dedi.

Yüzme antrenörü Mehmet Akyol da çocuk ve gençlere eğitim verdiklerini ifade ederek, bu derslerin dışında yetenekli çocukları yüzme takımına alıp performans grubu oluşturduklarını, müsabakalara da katıldıklarını belirtti.

Akyol, “Çocuklarımızı kanallara değil Gençlik Spor Bakanlığımızın yüzme havuzlarına bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da Boğulma Vakalarına Karşı “Yüzme Eğitimi” Seferberliği!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!