Yapılan Son Zamdan Sonra IMEI Kayıtlarında Rekor Kırıldı!

7 Temmuz'da resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte IMEI kayıt ücreti 6091 TL'den 20.000 TL'ye yükseltildi. Sadece 7 Temmuz'da yapılan kayıt sayısı 2023'te yapılan kayıt sayısını geçti.

featured

7 Temmuz’da resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte IMEI kayıt ücreti 6091 TL’den 20.000 TL’ye yükseltildi. Sadece 7 Temmuz’da yapılan kayıt sayısı 2023’te yapılan kayıt sayısını geçti.

Dolar kurundaki dalgalanma ve ülkemizdeki vergiler teknolojik cihazla ve özellikle akıllı telefon alımında insanları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Uzun bir süredir birçok vatandaş bu soruna yurt dışından telefon getirerek çözüm buluyordu.

Ancak 7 Temmuz’da yayınlanan son dakika kararıyla IMEI ücretinin 6091 TL’den 20.000 TL’ye yükseltilmesi telefon sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getirdi.

“IMEI KAYDIMI YAPTIRDIM AMA TELEFONUM AÇILMADI!”

Zamlardan etkilenmek istenmeyen birçok vatandaş son gün kayıt işlemlerini yaptırabilmek için internette ve sınırlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Yapılan incelemelere göre 7 Temmuz günü yapılan kayıtların tüm 2023 yılında yapılan kayıtlardan daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu tespit ülkemizde kaydı olmayan birçok telefonun da olduğunu gösterdi.

Yapılan Son Zamdan Sonra IMEI Kayıtlarında Rekor Kırıldı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!