Türkiye Avrupa Birliği’ne Girerse Ne Olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğinin önünün açılması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı. Bunun ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten ve Beyaz Saray'dan destek açıklaması geldi. Peki Türkiye'nin yıllardır üye olmak için tartışmalar yürüttüğü Avrupa Birliği'ne girersek ne olur?

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinin önünün açılması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı. Bunun ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’ten ve Beyaz Saray’dan destek açıklaması geldi. Peki Türkiye’nin yıllardır üye olmak için tartışmalar yürüttüğü Avrupa Birliği’ne girersek ne olur?

HER TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI AB VATANDAŞI OLACAK

AB üyeliği ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aynı zamanda AB vatandaşı olacak ve Birlik üyelerinin yararlandığı tüm haklardan faydalanabilecek. Pasaport olmadan da, nüfus cüzdanı ya da geçerli bir kimlik kartı ile diğer üye ülkelere seyahat edebilecekler. Bu ülkelerdeöğrenim görebilecek ve çalışabilecekler.

KİMLİK KARTI İLE AVRUPA ÜLKELERİNE GİDİLEBİLECEK

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, dileyen herkes AB üyesi olan ülkelere pasaporta gerek kalmadan yalnızca kimlik kartı ile gidebilecek.

TÜRKÇE, AVRUPA BİRLİĞİ’NİN RESMİ DİLLERİNDEN BİRİ OLACAK

Tüm AB üyesi ülkelerin dilleri, Avrupa Birliği’nin resmi dili olarak kabul edildiğinden, üyelikle birlikte Türkçe de resmi AB dillerinden biri olacak. AB’nin resmi evrakları ve internet sitesi Türkçe’ye de çevirilecek. AB kurumları ile yazışmalar, başvurular, şikayetler Türkçe yapılabilecek, yanıtlar Türkçe alınabilecek. AB mevzuatındaki gelişmeler Türkçe de yayınlanacak. Yabancı dil bilmemek, AB ile iletişim kurmakta, AB belgelerini izlemekte sorun olmaktan çıkacak.

TÜRKİYE İSTEDİĞİ DURUMDA ORTAK PARA BİRİMİ OLAN EURO’YA GEÇEBİLECEK

Türkiye, istediği zaman Türk Lirası kullanımından vazgeçerek ortak para birimi olan Euro’ya geçebilir. Bununla birlikte kur farkı problemi, para değiştirme ve benzeri işlemlerden kaynaklanan komisyon ücretleri ve kambiyo marjları gibi ek maliyetler ortadan kalkacak.

Kaynak : Ögrencikariyeri

Türkiye Avrupa Birliği’ne Girerse Ne Olur?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!