Şanlıurfa’da Turizmciler Çifte Bayram Yaşayacak!

Güneydoğu'nun kültür ve gastronomi alanının önde gelen kentlerinden Gaziantep ve Şanlıurfa'da, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turizm hareketliliği yaşanacak.

featured
Güneydoğu'nun kültür ve gastronomi alanının önde gelen kentleri Gaziantep ve Şanlıurfa'da, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turizm hareketliliği yaşanacak. Kültür ve inanç turizminin bir arada sunulduğu Şanlıurfa'da Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" diye nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, Karahantepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Halfeti, misafirlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. ( Müslüm Etgü - Anadolu Ajansı )

Güneydoğu’nun kültür ve gastronomi alanının önde gelen kentlerinden Gaziantep ve Şanlıurfa’da, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turizm hareketliliği yaşanacak.

Kültür ve inanç turizminin bir arada sunulduğu Şanlıurfa’da ise Hazreti İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, “tarihin sıfır noktası” diye nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe, Karahantepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Halfeti, misafirlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.

“GELİN, ŞU 9 GÜNLÜK GÜZEL TATİLİ BURADA DEĞERLENDİRİN”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 9 günlük bayram tatilinin kenti görmek isteyenler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın kültür ve gastronomi turizmi için çok iyi bir merkez olduğunu belirten Beyazgül, şöyle konuştu: “Tarihi sokaklarında gezip, tarihi yaşamamız, tarihin 100-200 yıl öncesine dönmemiz mümkün olan bir şehir ve yine sıra gecelerimiz eşliğinde müzik dinleyeceğimiz bir şehir. Zaten sıra gecesi ve çiğ köfte Türkiye’de meşhur. Artık bunlar sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelmiş. Eğer bir müzik eşliğinde tarihi bir mekanda güzel bir lezzetle tanışmak, buluşmak istiyorsanız bunun adresi Şanlıurfa. Yine bizim tarihimiz nereden başlamış? İlk insan nasıl yaşamış? O bizim bildiğimiz ilk insan mı? Farklı bir insan mı? Tarihin ilk noktasından itibaren insanlığı tanımak istiyorsa insan yine Şanlıurfa’ya gelecek. Şanlıurfa’daki buluşlar şunu gösteriyor; insanlar bir gün bunları görmek için benim atalarım, dedelerim nasıl yaşadı? Bu peygamberler neler yaptı? Bunu anlamak için Şanlıurfa’ya gelecekler. Bir an önce gelin şu 9 günlük güzel tatili burada değerlendirin.”

Şanlıurfa’da Turizmciler Çifte Bayram Yaşayacak!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!