Erdoğan: Kiralardaki Şişkinliği Ortadan Kaldırmakta Kararlıyız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orta ve uzun vadede konut varlığımızı artırarak, kiralardaki şişkinliği ortadan kaldırmakta kararlıyız. Gıdada benzer çalışmalar yapacağız.” dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orta ve uzun vadede konut varlığımızı artırarak, kiralardaki şişkinliği ortadan kaldırmakta kararlıyız. Gıdada benzer çalışmalar yapacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Gaziantep’in her zaman özel bir yere sahip olduğunu belirterek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’i yalnız bırakmadıklarını vurguladı. Ayrıca Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’ı ziyaret ettiklerini ve depremzedelerle bir araya geldiklerini ifade etti.

Erdoğan, deprem sonrasında devletin ve milletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Arama kurtarma çalışmalarından giyecek ve gıda yardımlarına, geçici barınma alanlarından kalıcı konut inşasına kadar birçok alanda titizlikle çalıştıklarını belirtti. Ayrıca depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çadır ve konteynerler kurduklarını, kira ve taşınma yardımları yaptıklarını, enkazların kaldırılması ve kalıcı konut projelerinin başlatılması için çaba harcadıklarını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin deprem enkazlarını kısa sürede kaldırıp şehirleri yeniden inşa etme konusunda dünyada örnek bir ülke olduğunu söyledi. Kalıcı konutların inşası çalışmalarına depremin ikinci haftasından itibaren başladıklarını ve ekim-kasım aylarından itibaren konutların teslimine başlayacaklarını belirtti. Hedeflerinin 650 bin yeni konut inşa ederek şehirleri hızla ayağa kaldırmak olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Erdoğan, konut fiyatları ve kiraların yükselmesi sorununu çözmek için fahiş kira artışı yapanlara karşı önlemler alacaklarını ve konut arzını artıracak tedbirler alacaklarını söyledi. TOKİ kanalıyla ve özel sektör teşvikiyle konut inşasını hızlandıracaklarını ve kentsel dönüşüm projeleriyle konut varlığını artırarak kira fiyatlarını düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Erdoğan, ekonomideki dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışlarının sorun olduğunu belirterek, istihdamı güçlendirmek, geliri artırmak ve esnafı desteklemek gibi adımlarla milletin sofrasındaki ekmeği büyütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan: Kiralardaki Şişkinliği Ortadan Kaldırmakta Kararlıyız!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!