Şanlıurfa’da Bu Yıl Mercimek Üretiminde Beklenti Yüksek!

Türkiye'nin kırmızı mercimek üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Şanlıurfa'da, bahar yağışlarının düzenli gitmesi çiftçileri yüksek rekolte için umutlandırdı.

featured
Türkiye'nin kırmızı mercimek üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Şanlıurfa'da, bahar yağışlarının düzenli gitmesi çiftçileri yüksek rekolte için umutlandırdı. Kırmızı mercimekte 2019'de 91 bin ton, 2021 yılında 105 ton, 2022 yılında ise 144 bin ton rekolte elde edilen kentte, bu ürünün ekim alanının genişlemesiyle birlikte bu yıl yaklaşık 200 bin ton ürün bekleniyor. ( Yasin Dikme - Anadolu Ajansı )

Türkiye’nin kırmızı mercimek üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Şanlıurfa’da, bahar yağışlarının düzenli gitmesi çiftçileri yüksek rekolte için umutlandırdı.

“Şanlıurfa’da 2023 yılında 1,6 milyon dekarlık alanda mercimek ekimi yapıldı. Rekoltenin 200 bin tonu aşaması bekleniyor. Çiftçilerimizin bu yıl mercimekte önemli gelir elde edeceğini düşünüyoruz”

Yaklaşık 6 milyon 400 bin dekar alanda hububat tarımın yapıldığı Şanlıurfa’da, Türkiye’de üretilen mercimeğin yüzde 36’sı, buğdayın yüzde 10’u, arpanın da yüzde 11’i yetiştiriliyor.

Kırmızı mercimekte 2019’de 91 bin ton, 2021 yılında 105 ton, 2022 yılında ise 144 bin ton rekolte elde edilen kentte, bu ürünün ekim alanının genişlemesiyle birlikte bu yıl yaklaşık 200 bin ton ürün bekleniyor.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, AA muhabirine, son 2 yıldaki kuraklığın Güneydoğu’da tarımsal ve doğal dengeyi bozduğunu, bu yıl yağışların düzenli olmasının hububat üretiminde yüksek rekolteye neden olacağını belirtti.

Şanlıurfa’da Bu Yıl Mercimek Üretiminde Beklenti Yüksek!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!