Muharrem İnce’ye Verilen Oylar Ne Olacak, Geçerli Sayılacak Mı?

Bugün Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. Bu durumda, yurt dışında ve gümrük kapılarında İnce'ye verilen oylar ne olacak ve 14 Mayıs'taki seçimlerde İnce'nin adı oy pusulalarında yer alacak mı?

featured

Bugün Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. Bu durumda, yurt dışında ve gümrük kapılarında İnce’ye verilen oylar ne olacak ve 14 Mayıs’taki seçimlerde İnce’nin adı oy pusulalarında yer alacak mı?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, bugün yaptığı açıklamayla cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Ancak yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarının oy pusulalarında İnce’nin adı yer almıştı ve yurt dışındaki oy verme işlemi de sona ermişti. Bu nedenle, İnce’ye verilen yurt dışı oylar hala geçerli olacak.

14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise İnce’nin adı ve fotoğrafı, daha önce basılmış olan oy pusulalarında yer almaya devam edecek. Yeni bir oy pusulası basılmayacak ve İnce’ye verilen oylar geçerli sayılacak.

Ancak İnce, resmi olarak çekilme başvurusu yaparsa, 2. tura kalamayacak ve seçilse bile mazbatasını alamayacak.

Muharrem İnce’ye Verilen Oylar Ne Olacak, Geçerli Sayılacak Mı?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!