TEKNOFEST’te Siverekli Öğrenciler Şanlıurfa’nın Yüz Akları!

Siverek BİLSEM öğrencileri, TEKNOFEST’te engelsiz yaşam kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

featured

Siverek BİLSEM öğrencileri, TEKNOFEST’te engelsiz yaşam kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Siverek BİLSEM öğrencileri, TEKNOFEST’te büyük bir başarı sergileyerek engelsiz yaşam kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

TEKNOFEST engelsiz yaşam kategorisine katılan Kodboy Takımı üyeleri Hüseyin Kazan, Eymen Kayalı, Mirza Olgun ve Danışman Öğretmen Barış Mustafa Özsüllü ve Ahmet Özizci Teknofest 2023 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Kategorisi ilkokul/ortaokul düzeyinde “Engelsiz Mangala” projeleri ile 2. olmaya hak kazandılar.

1 MİLYONDAN FAZLA YARIŞMACI KATILDI

TEKNOFEST’te bu yıl 41 ana yarışma, 102 farklı kategoride düzenlendi ve bu yarışmalara 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı katıldı. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verildi.

Akıllı ulaşım, biyoteknoloji inovasyon, çip tasarım, dikey inişli roket, eğitim teknolojileri, engelsiz yaşam teknolojileri gibi birçok kategoride gerçekleştirilen yarışmaların yanı sıra TEKNOFEST’te paydaş kurumlar, açtıkları stantlarda geliştirdikleri ürün ve sundukları hizmetleri de sergiledi. Aralarında Bayraktar Kızılelma, Bayraktar Akıncı’nın da yer aldığı savunma sanayisinin öne çıkan projeleri de ziyaretçilere sunuldu. Bu yıl Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı, ilk kez TEKNOFEST etkinlik alanında yerini aldı.

TEKNOFEST’te Siverekli Öğrenciler Şanlıurfa’nın Yüz Akları!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!