‘Verdim Parayı, Aldım Sırayı Felsefesi’ İyi Parti’yi Zora Soktu!

İYİ Parti kurucularından Gazeteci Vedat Yenerer, uzun süredir partinin sistemli bir şekilde dönüştürüldüğünü kaydetti. Yenerer, "Bu kadar tahribat ancak talimatla olur" tepkisinde bulundu. Yenerer, adaylıkların parayla satıldığını dile getirdi.

featured

İYİ Parti kurucularından Gazeteci Vedat Yenerer, uzun süredir partinin sistemli bir şekilde dönüştürüldüğünü kaydetti. Yenerer, “Bu kadar tahribat ancak talimatla olur” tepkisinde bulundu. Yenerer, adaylıkların parayla satıldığını dile getirdi.

İYİ Parti kurucularından Gazeteci Vedat Yenerer, İYİ Parti’de yaşanan dönüşümü ve son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir partinin sistemli bir şekilde dönüştürüldüğünü kaydeden İYİ Parti kurucusu Vedat Yenerer, tüzükte yazmasına rağmen FETÖ iltisaklı isimlerin liste başı yapıldığını söyledi. Ergenekon davasında yargılanan isimlerin seçilemeyecek yerlerden aday gösterilmesine tepki gösteren Yenerer, adaylıkların parayla satıldığını dile getirdi. Milletvekili aday listesini eleştiren Yenerer, listenin Akşener ve çevresinin akrabalarıyla doldurulduğunu öne sürdü. Yenerer, FETÖ iltisaklı adayların amacının ilk 4 maddeyi kaldırmak olduğunu ifade etti.

LİYAKAT YOK! PARAYI BASAN ADAYLIĞI ALDI

 “Yurtdışında parayla alınan üniversite diplomalarıyla İstanbul gibi şehirlerde 1. sıraya konulan insanlar var.” diyen Yenerer, liyakatin gözetilmediğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“İsim vermeyeyim; şahitler huzurunda 5 milyon lira veririm diyen adam aday yapıldı. şu anda. Herkesin huzurunda söyledi bunu. Bence daha fazla da vermiştir.”

LİSTE BAŞINDAKİ ADAYLAR TESADÜF DEĞİL

Milletvekili adaylığının satışa çıkarıldığına vurgu yapan Vedat Yenerer, liste başlarına konulan isimlere dikkat çekerek bunların tesadüf olmadığını şu sözlerle ifade etti:

“Liste başlarına konulan insanlara bakın. Ya çok zengin, ya da bir yerlerle iltisaklı. Kazı kazan gibi, kazıdıkça altından bu çıkıyor. Bunlar tesadüf değil. Sadece İYİ Parti’de değil bu, oligarklarla tüm siyasi partiler iyi ilişkiler içinde.”

ARKAMDAN BÜYÜK İSTİFALAR GELECEK

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Fedai Çakmaklı da, Akşener tarafından aday gösterileceği vaadini aldığını ancak açıklanan listede yer almadığını belirtti.

Çakmaklı, “Partimizi, davamızı hiç paraya sattılar. Partimden istifa ediyorum, arkamdan büyük istifalar gelecek.” ifadelerine yer verdi.

İYİ PARTİ’NİN BARAJI AŞMASI ÇOK ZOR

Yenerer, “Temayül yoklamalarında önde çıkan isimlerin hiçbiri listede yok. Kim var? Bol paralı adamlar var. Bu kadrolarla, bu ideolojiyle, her gün yanardöner açıklamalarla, parti içinde vizyon değişiklikleriyle ve bu birinci sıralara konulan, kazıdıkça altından irin akan isimlerle partinin barajı aşmasının çok zor olduğunu düşünüyorum” dedi

‘Verdim Parayı, Aldım Sırayı Felsefesi’ İyi Parti’yi Zora Soktu!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!