EYT Şartları Açıklandı!

Meclis'te yoğun mesai yeni haftada da devam edecek. EYT düzenlemesi bugün Meclis başkanlığına sunulacak.

featured

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi de komisyonda ele alınacak.
Geçen hafta AK Parti grubunda imzaya açılan EYT teklifi, bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacak.
Yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan milyonlarca kişiye emeklilik hakkı veren yasa teklifi bugün Meclis’e sunuldu.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı.
EN GEÇ HAFTAYA SALI-ÇARŞAMBA YASALAŞMASINI ÖNGÖRÜYORUZ”
Düzenlemenin 4 maddeden oluştuğunu belirten Akbaşoğlu, “Yaşa takılmadan istisnasız şartları tamamlayan emekli olacak. Prim günü ve çalışma süresini dolduran emekli olacak. Çalışan emekli için 5 puan destek primi verilecek. Kadroya alınan işçiye zorunlu emeklilik şartı kalkıyor. En geç haftaya Salı-Çarşamba yasalaşmasını öngörüyoruz” diye konuştu.
AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: BUGÜN TARİHİ BİR GÜN
AK Partili Akbaşoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde; “Bugün tarihi bir gün. Zira bir sözümüzü daha yerine getirmenin bahtiyarlığı içindeyiz. 5 adım atacağız demiştik. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları düzenlenmesi, 3600 ek göstergeyle ilgili düzenleme, 500 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçişi ve EYT ile ilgili yasal düzenlemeyi yapacağız demiştik. 2021 yılında 2022 bütçesi görüşülürken bunları ifade etmiştik. Bugüne kadar 4 tanesini hayata geçirdik. Sıra EYT’de demiştik. Şu anda EYT ile ilgili kanun teklifimizi AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak arkadaşlarımız TBMM’ye sunuyorlar.
YAŞ ŞARTININ ORTADAN KALDIRILMASI TALEBİ OLDU”
2 milyon 250 bin çalışanımızı 2023 yılında doğrudan etkileyen yaklaşık 5 milyon çalışanımıza bu konuda dokunan ve onların durumlarına dönük bir düzenlemeyi ihtiva eden bu önemli tarihi reforma sağlam bir iradeyle bütün milletimizin derdiyle dertlenen, bütün toplum kesimlerine olumlu dokunuşlarla refah seviyesini yükseltmeye büyük bir ekonomik sıçrayışa başarılı bir bütçe yönetimine imza atan milli ekonomi modeliyle Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a buradan teşekkürlerimi arz ediyorum.
4 MADDEDEN MÜTEŞEKKİL BİR TEKLİF”
Bu sağlam bir iradenin istikrar ve güvenin büyük ve güçlü Türkiye vizyonunun güçlü Türkiye’nin neticesidir. 3 şeyi düzenliyoruz. 4 maddeden müteşekkil bir teklif. 2’si esasa, 1’i yürürlüğe biri de yürütmeye ilişkin. EYT’ye has yalın, sade ve uygulanabilirliği basit, genel ve kapsamlı şekilde hakları genişletici şekilde bir düzenlemeyi ihtiva ediyor.

EYT Şartları Açıklandı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!