Eyyübiye Belediyesinden Eğitime Dev Hizmet!

Eyyübiye Belediyesi tarafından üniversiteye hazırlanan gençler için ücretsiz dershane niteliği taşıyan sınav hazırlık merkezlerinden ikincisi, Yenice Mahallesi’nde hizmete sunuldu.

featured


Toplam dört kattan oluşan ve 250 öğrencinin eğitim görmeye başladığı Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’nin ilk ders gününde Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Eyyübiye Kaymakamı Kudret Kurnaz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir öğrencilerle bir araya geldiler.
Vali Ayhan, Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi’ndeki öğrencilerle buluşmasının ardından yine Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak açılışa hazır hale getirilen Süleymanşah Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, Başkan Kuş’tan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Ayhan burada yaptığı açıklamada, “İlimize yeni bir eğitim yuvası kazandıran belediyemize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi de bu güzel eğitim merkezimize bekliyoruz” dedi.
BAŞKAN KUŞ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR
Eyyübiye Belediyesi tarafından yaptırılan Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi, Süleymanşah Gençlik Merkezi ve Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’ni ziyaret ettiğini anımsatan Vali Ayhan, “Her üçünde de büyük bir emek var, gayret, azim ve içtenlik var. Bu üç merkezde binin üzerinde çocuğumuz geleceğe hazırlanıyor. Bunlar güzel çalışmalar. Zaten hep şunu söylüyorum, eğitim önceliğimiz. Eğitimde iyiysek, her alanda iyiyizdir. Bu iyileşmenin merkezi de eğitimdir. Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’a ve ekibine teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim, İlçe Milli Eğitim ve Kaymakamlıkla güçlü bir bağın olması, koordinasyon benim çok arzu ettiğim bir durumdur. Bunlar, çok değerli çalışmalar ve şehrimizin evlatları içindir. Eğitimde bu doğal ekosistemi yürütürken, içerisinde özgün ve ülkenin gündemine olacak projeleri de şehrimize yansıtmamız lazım” diye konuştu.


SINAV HAZIRLIK MERKEZİ SAYISI DÖRT OLACAK
Sınav hazırlık merkezleri açmayı iki yıl önce planladıklarını ancak pandemi nedeniyle bunu ertelemek durumunda kaldıklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da, iki sınav hazırlık merkezinde eğitim verilmeye başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Vali Ayhan’ın Şanlıurfa’ya atanmasından sonra her platformda eğitme önem verdiğini, eğitimi desteklediğini görmenin kendileri için de ciddi bir ilham kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Kuş, “İnşallah Sayın Valimizin vereceği desteklerle sınav hazırlık merkezlerimizin sayısını bu yıl içerisinde dörde çıkarmak istiyoruz. Yine Süleymanşah Gençlik Merkezimizin açılışını da yakında gerçekleştireceğiz. Eyyübiye gerçekten Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden biri. Maddi anlamda vatandaşlarımız, evlatlarımız gerçekten sıkıntılı. O yüzden eğitim noktasında ciddi manada desteklenmeleri gerekiyor. Eyyübiye Belediyesi olarak biz de kendilerine destek olmak istedik. İnşallah bu desteklerimiz artarak devam edecektir” diyerek, eğitime verdiği desteklerden dolayı Vali Ayhan’a teşekkür etti.

Eyyübiye Belediyesinden Eğitime Dev Hizmet!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!