Rami Kütüphanesi Açıldı!

250 yıllık bir geçmişe sahip İstanbul'daki Rami Kışlası 1,5 yıllık restorasyon çalışması sonrasında kütüphaneye dönüştürüldü.

featured

250 yıllık bir geçmişe sahip İstanbul’daki Rami Kışlası 1,5 yıllık restorasyon çalışması sonrasında kütüphaneye dönüştürüldü.

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olarak tanıtılan alanda farklı yaş grupları için 2 milyondan fazla kitap yer alacak. Kütüphane, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesine sahip Rami Kütüphanesi bugün hizmete açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan kütüphane, Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise sayılı kütüphanelerinden biri olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, açılış töreni öncesi kütüphaneyi gezdi.
Ulusal ve uluslararası sergilere, konferanslara ve etkinliklere ev sahipliği yapması planan kütüphaneyi gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulundu.
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphanenin haftanın her günü, günün 24 saati kitapseverlere hizmet vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı, ”Rami’yi sadece bir kütüphane değil pek çok faaliyetin de yapılabileceği bir kültür merkezi olarak planladık” dedi.

Rami Kütüphanesi Açıldı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!