Kaspersky Uzman Veri Bilimcisi Vladislav Tushkanov, “İnternetteki bilgiler baz alınarak önemli bir karar almak tehlikelidir. Mutlaka bilgilerin önce kontrol edilmesi gerekiyor. İnternette gördüğünüz her şeye inanmamanız gerekiyor.” dedi.
Kaspersky’nin Kazakistan’da bu yıl 8’incisini düzenlediği Siber Güvenlik Hafta Sonu-META 2023’te uzman isimler, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesi ile dünya çapında dijital tehdit ortamındaki gelişmeleri paylaştı.
Kaspersky Uzman Veri Bilimcisi Tushkanov, deepfake ve ses taklit uygulamaları ile birçok dolandırıcılık faaliyeti gerçekleştirildiğini, bunların engellenmesi için çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
Bu konuda özellikle şirketlerin önlem alması gerektiğini vurgulayan Tushkanov, “Sizi ses taklidi ile dolandırmak isteyenler olabilir. Büyük miktarlarda paralar, 100 bin dolar gibi, sadece bir telefon konuşması ile verilmemeli. Bu tarz tuzaklara düşmemek için çeşitli protokollerin olması lazım. Bunun yanında eğitim ve farkındalık da çok önemli. Deepfake ve ses taklitlerinin gerçek olduğunu bilirseniz sizi sahte ses ve görüntülerle kandırmaya çalışan insanlara ‘Bu konuları telefonda konuşmak istemiyorum. Bana kurumsal e-mail adresinizi verin” diyebilirsiniz.” şeklinde konuştu.
Kaspersky Uzman Veri Bilimcisi Tushkanov, internet ortamında bilgilerin kontrol edilmesi gerektiğini ve her şeye inanılmaması gerektiğini söyledi. Makine öğrenmesinin siber saldırılarla mücadelede yardımcı olduğunu belirtti ve ChatGPT’nin oltalama saldırılarını tespit edebildiği bir deney yaptıklarını açıkladı. Ancak ChatGPT’nin bazı hatalar yaptığını söyleyerek, bu sistemlere tamamen güvenmenin mümkün olmadığını ifade etti.
Yorumlar kapalı.